JU OŠ ''STUPARI''
Savjeti za roditelje
Zaštita djece - internet i mobiteli PDF Ispis E-mail

Zaštita djece - internet i mobiteli


 

Najčešće se roditelji ne ustručavaju preuzeti brigu i odgovornost za ponašanje svoje djece u igri, školi ili u tuđoj kući. Ne mora biti drukčije ni kad je riječ o onome što se događa posredstvom moderne tehnologije. Roditelji trebaju razgovarati sa svojom djecom o kompjutorskoj etici, dogovoriti pravila ponašanja na internetu i, kao najvažnije, definirati posljedice kršenja tih pravila. Prisutnost odraslih koji nadgledaju situaciju na igralištima umanjuje količinu nasilja među vršnjacima. U školama koje povećaju broj dežurnih nastavnika na hodnicima, igralištima, u dvorištu, smanjen je broj nasilnih incidenata.

Više...
 
Loš školski uspjeh djeteta PDF Ispis E-mail

Loš školski uspjeh djeteta

Vjerojatno nema djeteta koje nije barem jednom dobilo lošu ocjenu ili lošiju od očekivane. Neka djeca tome ne pridaju veliku pozornost, dok se neka djeca radi loše ocjene osjećaju neuspješno i krivo. No, važno je znati radi čega je došlo do loše ocjene, je li radi toga što dijete nije dovoljno učilo, ima li poteškoća u razumijevanju gradiva ili je posrijedi neki drugi razlog.

Loš školski uspjeh djeteta može značiti da dijete ima prosjek ocjena četiri, tri, dva pa sve do toga da dijete ponavlja razred. Zapravo, subjektivna procjena roditelja određuje (loš) školski uspjeh djeteta. Naime, svaki roditelj ima neki svoj kriterij po kojem on zaključuje koliko je njegovo dijete uspješno ili ne. Upravo s obzirom na vlastita očekivanja, roditelji i reagiraju na različite načine.

Više...
 
Slobodno vrijeme PDF Ispis E-mail

Slobodno vrijeme

 

Način na koji vaše dijete provodi svoje slobodno vrijeme obično dolazi spontano. Kod manje djece ono se većinom popunjava igranjem s omiljenim igračkama. Kako dijete raste, mijenjaju mu se interesi i zanimanje za određene igračke i igre i prema tome se mijenja i način na koji će provesti slobodno vrijeme.

Osim igranja različitih igara, dijete se može baviti raznim hobijima- od sporta, glazbe, plesa do skupljanja poštanskih maraka/sličica, čitanja knjiga/stripova.

Kojim god aktivnostima se vaše dijete bavi, bitno je da ste i vi upoznati s time i da pratite i znate kako i gdje ono provodi slobodno vrijeme.

Više...
 
Problem je domaća zadaća PDF Ispis E-mail

Problem je domaća zadaća

 

Više...
 
Zadirkivanje i zlostavljanje PDF Ispis E-mail

Zadirkivanje i zlostavljanje

 

Zlostavljanje je oblik agresivnog ponašanja koje traje duže vrijeme, ponavlja se i usmjereno je na istu osobu. Ono može biti fizičko, verbalno ili društveno. Može se događati u školi, na igralištu, u autobusu ili vlaku, u susjedstvu ili na Internetu

U nastavku pročitajte kako pomoći djetetu.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 1 od 2

Valid XHTML & CSS | Design by: LernVid.com