JU OŠ ''STUPARI''
SKOLA ZA 21. VIJEK / MIKRO:BIT PDF Ispis E-mail

27.DECEMBAR 2019.

U periodu septembar- decembar 2019. godine, u našoj školi smo realizovali edukativni projekat organizacije British Council pod nazivom „Škola za 21. vijek“ , a u užem dijelu MikroBit edukacija. U tom procesu, učenici su imali priliku upoznati se sa mikro: bit uređajima, a u cilju programiranja, kritičkog razmišljanja i korištenja modernih tehnologija u rješavanju svakodnevnih životnih situacija. Ispred škole su program realizovali nastavnici Aida Čokić - koordinator, Meksida Hodžić, Dževad Mešanović, te pedagogica Alma Hajdarević. Sve što su učenici tokom projekta radili, prezentovale su naše vrijedne učenice Bahra Tuholjkić i Dženita Mešanović. Tokom realizacije projekta, upriličene su dvije mentorske posjete školi od strane British Council, a predstavnica organizacije Nataša B. iznijela je pohvale za način realizacije zadatih ciljeva tokom i nakon edukacije.
Sretni smo što smo učenicima kroz ovaj projekat i korištenje Mikro bit uređaja, otvorili još jedan novi pogled na nauku, učenje i kritičko razmišljanje.
A naši učenici kao i uvijek, otvoreni za nova saznanja, odgovorni i spremni za učenje. Njihova prezentacija naučenog oduševila je sve prisutne, sve pohvale!

Share
 

Valid XHTML & CSS | Design by: LernVid.com